Your father was a hamster, and your mother smell of elderberries

Share

En lang forfriskende morgentur i regnet. Fikk et innfall og så ingen grunn til å «kontrollere det bort». Trasket hjem og hentet ryggsekk, plastpose og en liten urtesaks. Hr nå to kilo hyllebær i fryseren. En tur til nå i uka så har jeg nok til å lage meg en batch med hyllebærvin. Jeg har ikke drevet med vinlaging på snart ti år, men nå har jeg også funnet meg en spennende oppskrift på Mjød som må testes ut før jul.

Vintersolhverv anyone?
—–
Kanskje jeg er i ferd med å finne tilbake til meg selv? Det var sånne ting jeg likte å dille med før «corporate world» tok meg. Ikke bare ting med alkohol, men egentlig alt som kune høstes fra naturen. Ramsløk, harerug, pors, einerbær, rognebær, blåbær og andre bær fra skog og fjell. Stekt fjellørret med ramsløk og smørstekte traktkantareller…, ingenting jeg har fått servert på varme tallerkener av snørrhovne kelnere har noensine kommet opp mot dette.

Det slo meg at det siste året så har jeg aldri sovet så godt og dypt som da vi slukket skogbrann i vindafjord og måtte sove under åpen himmel. Ganske underlig. Jeg lå vondt (rett på bakken), myggen beit, og det var hele tiden fare for at brannen skulle blusse opp igjen, men jeg sov som et barn. Sovepose under åpen himmel var også noe jeg gjorde stadig vekk for femten-tyve år siden.

Det er noe der, det er noe der….

Share
KategorierLJStikkord

3 kommentarer til «Your father was a hamster, and your mother smell of elderberries»

  1. hjemmelaget vin er ganske Ok om du gjør det riktig og har en god oppskrift. Spennet i opplevelsen er stor. Jeg har smakt vin som er hinsides fæl og som jeg hadde tvilt på om kunne brennes til sprit engang. Og jeg har smakt hjemmelaget vin som var bedre en det aller meste du kan få på polet.

    Fallhøyden er stor dersom du går i gang å lage vin selv for å si det slik… På den andre siden så får du lett vin til en to-tre kroner literen..

  2. Vintersolverv hørtes fantastisk ut!
    *savne einebærlikør og einedrops med lakrisrot*

    Du får dele oppskriftene på vinen og ølet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.