Så er påsken over. For min del har den foregått i rolige former. Det ble av ulike årsaker bypåske på meg i år. Den dårligste grunnen er at jeg ikke har skisko. Mine trofaste «Alpha» fjellskisko ble pensjonert etter fjorårssesongen etter nesten 15 års tjeneste og noen erstatter er ennå ikke funnet. Ellers så var det frøken Una som vi ikke synes er gammel nok til å dras til fjells i minus mange grader og heller enkel hygienestandard. Hun hadde nok klart det, men hvorfor friste skjebnen?
Det ble bygget bod. (bilder kommer). Formen var heller laber siden jeg begynte bodbyggingen med lite trening og lite klær på Mandag i påskeuken. Tirsdagen opprant dermed med en saftig forkjølelse og alvorlig gangsperr i alle armer og ledd. Jeg takker Gud og legemiddelindustrien for Paracetamol som kan gjøre livet levelig på sånne dager.
En liten bonusfrust var det også at hele reisverket mitt deiset i bakken med et høyt brak på tirsdag formidag og satte meg en halv dag tilbake. To av naboene mine så på hele opprinnet men ville kun bidra med festlige kommentarer om «den stille uken» og fraværet av hjelm og HMS-tjeneste. Jeg fikk opp igjen mine stolper, beter og sneibånd mens jeg tenkte over hvor lite som egentlig skal til for å gjøre folk til drapsmenn. En liten glede oppe i det hele var at når reisverket var oppe igjen og ble målt og vadret av så var målingene og kalkulasjonene mine på millimeteren korrekt. Hele reisverket var i vater, og det er ikke verst på underlag med fall i både lengde og bredderetningen.
Siden jeg, i motsetning til de humoristiske naboene mine, tar hensyn til helgedagsfreden og ikke banker og sager på torsdagen og fredagen fikk familien seg en liten tur rundt Store Stokkavann. Poden gikk hele turen uten å mukke en eneste gang og det er imponerende. Runden er på nesten en mil.
Påskeaften var igjen arbeidsdag, og jeg fikk hjelp av svigerfar til å få opp taksperr og sutak. Nå gjenstår bare takpapp og takplater samt kledning så har jeg en fiks ferdig bod å innrede med hyller og skap. Jupp, dette blir en bra sommer.
I går ble Grillsessongen høytidlig åpnet. Nabolaget ble velsignet med lukten av grillet marinert biff, hamburgere og de obligatoriske pølsene. Jeg er særdeles fornøyd med min Weber kulegrill Mine gesjeftige naboer åpnet alle altandørene sine og sniffet ut i luften. Hadde de hjulpet meg på tirsdag så skulle jeg spandert biff og øl på dem men nå fikk det heller være.
Pjotrs biffmarinade
1 dl olivenolje
1 stor spisesje honning
1 stor spiseskje sitronsaft
1 knust hvitløk (eller mindre ad lib.)
1 klype timian
1 klype rosmarin
1 stor klype grovmalt pepper
Havsalt