Det ble ikke ovnsbakt ørret på fredag. Det var tomt for rund rød fisk på fiskebutikken. Vi kunne få den i skiver eller som filet, men ingen av dem fristet. Vi stod der noe mismodige fruen og meg da mannen bak disken kom oss til hjelp.
– Hva med å prøve den marinerte laksen vår?
Fruen hadde hørt bra ting om den og jeg syntes den så god ut så slik ble det.
Den marinerte laksen var fileter som var marinert i olje og krydder. Oppskriften på marinaden går jeg ut ifra er hemmelig, men den inneholdt blant annet hvitløk, chilli og noen grønne urter. Jeg vil anta at koriander var en del av det pluss ingefær og sitron/lime.
Den ble steikt på sterk varme, først med skinnsiden ned. Tilbehør var kokte gulerøtter, poteter og rømme. Det enkleste er ofte det beste.
Folkens: Vi har en ny favoritt i heimen. Hvem skulle tro at fisk skulle bli den foretrukne fredagsretten?
Dette var beint frem megasnadder og anbefales ppå det aller varmeste!
Jeg har et lakseproblem. Det vil si, det er madammen som er/har problemet. Hun er nemlig oppflasket på farens selvfangede laks, fersk som fy, bakt eller grillet.
Det har resultert i at hun kun spiser laks når det serveres hjemme hos hennes foreldre. Og jeg er litt betuttet over alle de fantasifulel laks-ideene mine som faller på stengrunn før de i det hele tatt settes ut i livet…
Men nå skal det sies at selvfanget laks fra svigerfatters kilenot er helt vidunderlig! Da får det så være at jeg blir noe så hinsides sjøsjuk når jeg skal hjelpe å dra kilenota…
Nam. Laks!!!!
svigers…
Jeg har også et fiskeproblem med svigerfamilien. Svigerfar er fra Hjelmeland og regner alt som ikke spreller når du setter kniven i det for gammal fisk.
Men som deg; Når han tryller frem fiskeretter så er det en bit av himmelen på fatet. Englesang og og små gulltriangler inkludert.